קורס הגיטרה שלנו מיועד לכל מי שרוצה ללמוד לנגן על גיטרה תוך שמירה על ערכי היהדות והמסורת. השיעורים שלנו מועברים בשפה נקייה ומתמקדים בלימוד של שירים דתיים ואמונים.
הקורס מיועד לכל מי שאין לו רקע בתחום, כלומר למתחילים, אשר רוצים ללמוד כיצד לנגן בגיטרה. הגישה המובנית שלנו, צעד אחר צעד, מאפשרת לבנות את כישורי הנגינה בהדרגה ובצורה מבוקרת. כל שיעור מבוסס על השיעור הקודם, דבר המאפשר לתלמיד לשלוט ביסודות לפני שהוא ממשיך ללימוד טכניקות מתקדמות יותר.
השיעורים שלנו קלים ללימוד והבנה. אנו מתחילים מהדברים הבסיסיים ביותר כמו אחיזה נכון של הגיטרה ומשם ממשיכים לאקורדים, טכניקות פריטה ועוד. עם בכל שיעור התלמידים מרגישים את השיפור ביכולות הנגינה, דבר שמעלה את תחושת הביטחון ומאפשר התקדמות והגעה ליעדים.
כלל תכני הקורס נשלחו לאישור ובדיקת חברות הסינון המובילות כך שברוב המקרים הקורס יהיה פתוח גם למי שיש סינון אינטרנט פעיל. השיעורים הראשונים בקורס פתוחים להתנסות בחינם כך שאפשר לבדוק זאת גם לפני רכישת מנוי.
אז אם תמיד רציתם ללמוד לנגן על גיטרה, ואתם מחפשים קורס מובנה, הדרגתי שמותאם למגזר הדתי - זה הקורס בשבילכם!
שיעורי הוידאו שלנו יקחו אותכם צעד אחר צעד, בקלות ובהנאה גדולה לעבר המטרה!
לכל שיעור וידאו סיכום השיעור להדפסה, וכמובן עמודי עבודה ועשרות שירים לתרגול!
נכיר את האקורדים – הבסיס של ליווי שירים באמצעות הגיטרה!
נלמד סולואים לגיטרות ואת שיטת קריאת הטאבים!
נלמד פריטות שימושיות בגיטרה שיאפשרו לנו ללוות שירים מסגנונות שונים!
נלמד שיטות ותרגילים לשיפור זריזות וגמישות האצבעות שלנו!
לכל אקורד יש סיבה, ולכל צליל בשיר יש היגיון – נלמד להכיר את החוקים שמאחורי הצלילים!
נלמד איך ללוות שירים רבים, שירי דת ומסורת מכל התקופות!
השיעורים שלנו מועברים בשפה נקייה ומותאמים לשומרי מסורת.
לפניכם הסילבוס של הקורס, מומלץ להתחיל מהשיעור הראשון ולהתקדם לפי הסדר!
לחצו כאן כדי להתחילבשיעור זה נכיר את יהודה המורה לגיטרה בקורס, ונדבר על מה נדרש כדי להשתתף בקורס, למי הוא מיועד, ועד מידע כללי שכדאי לדעת לפני שמתחילים.
בשיעור זה נכיר את חלקיה השונים של הגיטרה, נלמד איך מחזיקים אותה כך שהיא תהיה יציבה ונוחה לנגינה ולסיום נדבר על התפקיד של כל אחת מהידיים בנגינה על הגיטרה.
בשיעור זה נלמד כיצד פורטים נכון באמצעות יד ימין, נכיר שיטות לרישום פריטות, נכיר את מושג ה"פעמות", נלמד את עיקרון התנועה המתמדת, ונכיר שלוש פריטות שימושיות שילוו אותנו במהלך הקורס.
בשיעור זה נתחיל לעבוד עם היד השמאלית שלנו - היד הלוחצת. נכיר את מספרי האצבעות, נלמד לזהות מיקומים על הגיטרה באמצעות מספרי המיתרים ומספרי הסריגים, נלמד כיצד ללחוץ נכון על המיתרים, ונסיים בתרגילים לזיהוי מיקומים על פני הגיטרה.
בשיעור זה נדבר באופן כללי על כיוון הגיטרה, מדוע זה נדרש, וכיצד מפתחות הכיוון מאפשרים לנו למתוח או להוריד את המתח של כל מיתר.
בשיעור זה נלמד לכוון את הגיטרה בשלוש שיטות שונות כך שכל תלמיד, ללא תלות בציוד שיש לו יוכל לכוון את הגיטרה.
בשיעור זה נכיר את האקורד הראשון שנלמד בקורס, האקורד Em. נלמד איך לנגן אותו ונשתמש בשלושת הפריטות שלמדנו כדי להתאמן עליו.
בשיעור זה נדבר על כאבים שיכולים להופיע בזמן הנגינה, בעיקר בקצות האצבעות, ונלמד מה לעשות כשכאבים אלו מתרחשים.
בשיעור זה נכיר את האקורד השני שלנו בקורס - האקורד E. נתאמן עליו באמצעות שלושת הפריטות שלמדנו, ונלמד כיצד לעבור בין אקורדים.
בשיעור זה נכיר את האקורד A, ונתאמן על החילופים בינו ובין שני האקורדים שלמדנו בשיעורים הקודמים.
בשיעור זה סוף סוף נלמד לנגן שירים של ממש, באמצעות האקורדים A ו-E. בין היתר נלמד את השירים "יחד" ואת "דיינו".
בשיעור זה נכיר את האקורד D ונלמד כיצד קוראים אקורדים באמצעות תרשים גרפי. כדי להתאמן על האקורד החדש נלמד המון שירים: כי מציון תצא תורה, דוד מלך ישראל, אתה תקום, ועוד...
בשיעור זה נכיר את האקורד Am שיפתח לנו פתח להמון שירים חדשים כגון: בצאת ישראל, התקבצו מלאכים, מציל אותי כל יום, אשירה, אשר ברא, עוד אבינו חי, הקדוש ברוך הוא, פיה פתחה ועוד!
בשיעור זה נכיר את האקורד הפתוח האחרון שנלמד במסגרת הקורס, האקורד Dm שאותו נתרגל באמצעות שירים נפלאים כגון: מה נשתנה, רחם, אם אשכחך, שירו למלך, ובאו האובדים, מה שהיה, קול ברמה ועוד...
בשיעור זה נשלב את פריטה מספר 1 בשירים שלמדנו, ובכך נוסיף מימד קצבי לנגינה שלנו שהיה חסר עד כה.
בשיעור זה נמשיך ללוות שירים באמצעות פריטה מספר 1, ונלמד מה עושים במקרים בהם משך האקורד שונה מ-4 פעמות.
בשיעור זה נלמד כיצד ללוות שירים באמצעות פריטה מספר 2 אשר תוסיף עוד עושר ועומק לנגינה.
בשיעור זה נכיר את טכניקת חסימת המיתרים אשר נקראת ה"ברה" (או הגשר בעברית) אשר תאפשר לנו ללמוד אקורדים מסוגים חדשים שעוד לא נתקלנו בהם.
בשיעור זה נכיר את האקורד הקשה ביותר בקורס, האקורד F. אקורד זה קשה משום שהוא מחייב את השימוש בטכניקת ה"ברה" שלמדנו בשיעור שעבר. יהיה מאתגר אבל בסופו של דבר כולם מצליחים.
אחרי שלמדנו את האקורד F הגיע הזמן לשלב אותו בשירי אימון. בחרנו עבורכם שירים מעולים של מרדכי בן דוד, יעקב שוואקי, אברהם פריד, הרב שלמה קרליבך, ישי לפידות, אודי דוידי, חיים ישראל ועוד!
בשיעור זה נכיר נושא חדש אשר נקרא הפוזיציות, ובאמצעותו נלמד שני אקורדים חדשים, האקורד Fm והאקורד Gm. באמצעות אקורדים אלו נלמד שירים נפלאים כגון: מקימי, אדיר הוא, יהי שלום בחילך, סיפור חיי, לבנימין אמר ועוד!
בשיעור זה נמשיך לדון בנושא הפוזיצות, נלמד שני אקורדים חדשים, Bb ו- B, ונתרגל את האקורדים באמצעות המון שירים כגון: כי אשמרה שבת, ירושלים אורו של עולם, כל העולם כולו, מלכותו נצח, מי אדיר, על ידי ניגונים, ישיש עליך, אוחילה לאל, אחינו, אין עוד מלבדו, ברכת הבנים, בואי בשלום, ברוך הבא, ראו באורי, תודה מהלב, המלאך הגואל ותפילה לעני.
בשיעור זה נכיר את שני האקורדים האחרונים שנלמד בקורס זה Cm ו- Bm ונכיר את מילון האקורדים שיאפשר לנו לנגן כמעט כל אקורד שבעולם. כשירי תרגול נעבוד על: והיא שעמדה, היינו שמחים, אדרבה, בן אהוב, לך אלי, עלה קטן שלי, אשת חיל ואהבת עולם.
בשיעור זה נלמד כיצד לקרוא את ה"טאבים" שזו שיטת התיווי הנפוצה ביותר בעולם הגיטרה.
בשיעור זה נלמד כיצד לזהות את שורשי האקורדים וכיצד לנגן עליהם. הכרת שורשי האקורדים תאפשר לנו ללמוד פריטות מורכבות ומהנות יותר בהמשך הקורס.
בשיעור זה נלמד פריטה חדשה אשר נקראת ארפג'יו אשר בה אנחנו פורטים על המיתרים אחד אחרי השני. זו פריטה שמתאימה במיוחד לשירים יותר שקטים ונתאמן עליה באמצעות שירים נפלאים כגון: בואי בשלום, שיר למעלות, מי האיש, אנא בכח ואבינו מלכנו.
בשיעור זה נרחיב את פריטת הארפג'יו הבסיסית שלמדנו בשיעור הקודם ונלמד פריטות ארפג'יו מורכבות שיגרמו לנגינה שלנו להיות עשירה ומורכבת יותר.
בשיעור זה נכיר שיטת רישום חדשה לפריטות שלמדנו, ונכיר פריטה חדשה שעליה ניישם את השיטה
בשיעור זה נלמד את פריטת ה"אסטה אטסה" שהיא פריטה שמתאימה במיוחד לשירים קבציים ומהירים. נתרגל את השימוש בפריטה באמצעות שירים נפלאים כגון: אני מאמין, רק תפילה ועוד!
בשיעור זה, השיעור האחרון בקורס, נסכם את כל מה שלמדנו, וניתן שירי תרגול נוספים שניתן לבצע כדי להמשיך ולהשתפר בנגינה.