קורס הפסנתר והאורגנית שלנו מיועד לכל מי שרוצה ללמוד לנגן תוך הקפדה ושמירה על ערכיה של המסורת והיהדות. זה אומר, שכל התכנים, השיעורים, השירים והתרגולים מועברים בשפה נקייה וראויה, ומתמקדים בלימוד של שירים דתיים.
הקורס מותאם במיוחד לכל מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום, כלומר למתחילים, אשר רוצים ללמוד לנגן על פסנתר או אורגנית. אופן הלימוד ההדרגתי, צעד אחר צעד, מאפשר לכל אחד, ללמוד לנגן בצורה הדרגתית ומוצלחת. שיטת הלימוד המדורגת שלנו יוצרת מצב שבו כל שיעור מבוסס על זה שקדם לו, וזה מאפשר לתלמיד להרגיש שהוא בשליטה על התהליך ומתקדם כל העת.
בקורס זה, נתחיל מהבסיס של הבסיס, כגון ישיבה נכונה מול הפסנתר, נלמד לקרוא תווים, נתקדם לטכניקות שונות לנגינה ונגינה בשתי ידיים, וכמובן ננגן שירים אהובים ברמת מורכבות אשר עולה משיעור לשיעור.
כלל תכני הקורס נשלחו לאישור ובדיקת חברות הסינון המובילות כך שברוב המקרים הקורס יהיה פתוח גם למי שיש סינון אינטרנט פעיל. השיעורים הראשונים בקורס פתוחים להתנסות בחינם כך שאפשר לבדוק זאת גם לפני רכישת מנוי.
אז אם תמיד חלמתם ללמוד לנגן על פסנתר או אורגנית, וחיפשתם קורס המתאים למגזר הדתי אשר יקח אתכם יד ביד לעבר המטרה, הגעתם למקום הנכון!
שיעורי הוידאו שלנו יקחו אותכם צעד אחר צעד, בקלות ובהנאה גדולה לעבר המטרה!
לכל שיעור וידאו סיכום השיעור להדפסה, וכמובן עמודי עבודה ועשרות שירים לתרגול!
נלמד לכתוב ולקרוא את שפת המוסיקה, שפת התווים!
נלמד בהדרגה להשתמש טוב יותר בחוש השמיעה!
נלמד שיטות ותרגילים לשיפור זריזות וגמישות האצבעות שלנו!
מאחורי הפרקטיקה תמיד יש גם תיאוריה! נכיר ונלמד את הכללים והחוקים שמאחורי הצלילים!
נלמד איך ללוות שירים רבים, שירי דת ומסורת מכל התקופות!
השיעורים שלנו מועברים בשפה נקייה ומותאמים לשומרי מסורת.
לפניכם הסילבוס של הקורס, מומלץ להתחיל מהשיעור הראשון ולהתקדם לפי הסדר!
לחצו כאן כדי להתחילבשיעור זה נכיר את יהודה, המורה שילווה אותנו בקורס ונדבר בקצרה על מה שמצפה לנו ועל מה שצריך כדי ללמוד לנגן על פסנתר או אורגנית.
בשיעור זה נכיר את הדו המרכזי, את המיקום שלו בפסנתר, ונלמד כיצד רושמים אותו בתווים. בנוסף נדבר על משכי זמן של רבע, חצי ושלם.
בשיעור זה נרחיב את ההיכרות שלנו עם הדו המרכזי בכך שנלמד לנגן אותו ביד שמאל. לצורך כך נכיר את מפתח פה ואת התווים המיוחדים לו.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים: רה ביד ימין וסי ביד שמאל, ונלמד כיצד לרשום אותם על גבי החמשה. בנוסף נדבר על מספרי האצבעות המופיעים בתווים ונלמד כיצד משתמשים בהם.
בשיעור זה נכיר משך צליל חדש. אם עד כה ניגנו במשכים של רבע, חצי ושלם, הפעם ננגן גם עם החצי המנוקד. בנוסף נכיר את התו מי במפתח סול. כתרגול ננגן את השיר: יחד.
בשיעור זה נכיר תו חדש, התו השלישי במפתח פה - לה. נלמד כיצד מנגנים אותו, ונכיר את המיקום שלו על גבי החמשה. לתרגול ננגן את: הנה מה טוב ומה נעים, מפי קל, כה אמר, המעביר בניו, חג פורים, וכאיל תערוג.
בשיעור זה נכיר שני מושגים: "התיבות" - אותם חלקים על גבי החמשה המופרדים בקו ו"המשקל" - אותו סימן שקובע כמה פעמות יכנסו בכל תיבה.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים שיאפשרו לנו לנגן מנגינות יותר ויותר מורכבות - פה במפתח סול וסול במפתח פה. לתרגול ננגן את: באנו חושך לגרש, דוד מלך ישראל, ישמח חתני, בצאת ישראל וחד גדיא.
בשיעור זה נכיר את סימן החזרה - אותן שתי נקודות אשר מורות לנו לחזור על קטע מסויים פעמיים או יותר.
בשיעור תיאורטי זה נדבר על חשיבות הקצב בנגינה על הפסנתר, ונחדד שלושה מושגי יסוד: המשקל, המקצב והמפעם.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים: סול במפתח סול ופה במפתח פה ובכך נשתמש לראשונה בכל חמשת האצבעות שלנו בנגינה על הפסנתר. לתרגול ננגן את: חנוכיה לי יש, ופרצת, הנה מה טוב, לכה דודי, שירו לו ושישו ושמחו.
בשיעור זה נכיר שלושה סימנים חדשים אשר מורים לנו על הפסקת הנגינה למשכים שונים. לסימנים אלו קוראים השתקים.
בשיעור זה נמשיך את ההיכרות שלנו עם השתקים. לתרגול ננגן את: דידן נצח, מה נשתנה, כל העולם כולו גשר צר מאוד.
בשיעור תיאורטי זה נדבר על חוקיות כתיבת התווים ונבין את ההיגיון שעומד מאחוריה. נדבר על כך שכל תו נכתב או על הקווים או בין הקווים בהתאם לסדר שמופיע על גבי המקלדת.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים: לה במפתח סול ומי במפתח פה. צלילים אלו חורגים מהפוזיציה הראשונה שלמדנו, ולכן יהוו אתגר מבחינת האיצבועים. לתרגול ננגן את: יחד, שמחה רבה, מקימי, אנא בכח.
בשיעור זה נדבר על הבעיה העיקרית במעברים בין פוזיציות - השינוי במספרי האצבעות, ונציע רעיונות כיצד להתגבר על הקושי.
בשיעור זה נכיר את מושג ההרמוניה ולראשונה ננגן שני צלילים בו זמנית, האחד ביד ימין והשני ביד שמאל. לתרגול ננגן את: נר לי, ימים על ימי מלך תוסיף.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים ביד ימין: סי ודו גבוה, ובכך נסיים את האוקטבה הראשונה במפתח סול. לתרגול ננגן את: חנוכה, דיינו, נר לי, כל העולם כולו גשר צר מאוד.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים ביד שמאל: רה ודו נמוך, ובכך נסיים את האוקטבה הראשונה במפתח פה. לתרגול ננגן את: שיר למעלות ואני פורים.
בשיעור תיאורטי זה נראה כיצד מפתח סול הוא למעשה המשכו של מפתח פה ולהיפך.
בשיעור זה נתקל לראשונה במצב בו ננגן באופן הרמוני באמצעות יד אחת, כלומר, ננגן יותר מצליל אחד בו זמנית ביד ימין או ביד שמאל
בשיעור תיאורטי זה נדגים כיצד כל תו יכול להירשם הן במפתח סול והן במפתח פה, ונבין לראשונה מדוע בוצע הפיצול בין המפתחות מלכתחילה.
בשיעור זה נכיר את סימני ההתק: ה"דיאז" וה"במול". נבין מה הם עושים, כיצד מנגנים אותם ונתאמן עליהם באמצעות תרגילים ושירים שונים.
בשיעור תיאורטי זה נכיר את שמות המרווחים המוזיקליים ונדגים אותם על גבי הפסנתר. נכיר את המושגים: פרימה, סקונדה, טרצה, קוורטה, טריטון, סקסטה, סטיפמה ואוקטבה ונכיר את המושג שנקרא "מרווחים זכים.
בשיעור זה נגדיר מהו האקורד, מתי משתמשים בו, ונלמד את הנוסחאות לבנייה של אקורדים מז'ורים ומינורים.
בשיעור זה נרחיב את יכולות הליווי שלנו וזאת על ידי הוספת שורש האקורד ליד שמאל.
בשיעור זה נכיר שני צלילים חדשים במפתח סול שיאפשרו לנו לנגן שירים יותר ויותר מורכבים.
אם בשיעור הקודם למדנו שני צלילים חדשים במפתח סול, נשלים בשיעור זה את התמונה ונלמד שני צלילים חדשים במפתח פה.
בשיעור זה נכיר את סימן הבקר שמבטל את הדיאזים והבמולים, ונלמד מהם סימני ההיתק הקבועים אשר מופיעים בראש החמשה.
בשיעור חשוב זה נדבר על האתגר שבקריאה שוטפת של תווים, ונכיר שיטה שמאוד יכולה לעזור בעניין זה.
בשיעור זה נגדיר ברמה הטכנית מהם הסולמות המוזיקליים ונלמד כיצד לבנות את הסולם המז'ורי.
בשיעור זה נרחיב את ההבנה שלנו לגבי הסולמות, ונלמד כיצד הם מהווים את ארגז הכלים שממנו המלחין בונה הן את המלודיה והן את ההרמוניה.
בשיעור זה נלמד מדוע חשוב לתרגל את הסולמות, הן מהבחינה הטכנית והן כדי להבין טוב יותר את המוזיקה המנוגנת. בנוסף נלמד כיצד להתאמן נכון על נגינת הסולמות בשתי הידיים.
בשיעור זה נכיר את המטרונום שהוא הכלי שעוזר לנו לשמור על קצב אחיד. נלמד כיצד משתמשים בו וכיצד לשלב אותו באימונים שלנו.
בשיעור זה נכיר את השמיניות, אותו משך צלילים שמהווה חצי ממשך הרבעים אותם ניגנו עד כה. נלמד כיצד להתמודד עם הקושי שבספירה ונלמד שתי שיטות שונות לספירת השמיניות.
בשיעור זה נכיר את מושג הארטיקולציה, נדבר על הוספת רגש לנגינה, ונכיר את טכניקת הלגטו של נגינת צלילים מחוברים.
בשיעור זה נכיר את שני הצלילים האחרונים שלנו במפתח סול: פה וסול גבוהים. את שאר הצלילים תוכלו לחשב לבד באמצעות עקרונות כתיבת התווים שלמדנו בשיעורים הקודמים.
כמו בשיעור הקודם גם בשיעור זה נכיר את שני הצלילים האחרונים שלנו למפתח פה: סול ופה נמוכים. גם במקרה זה את שאר הצלילים תוכלו לחשב לבד באמצעות עקרונות כתיבת התווים שלמדנו בשיעורים הקודמים.
בשיעור זה נדבר על החשיבות שבתרגילי טכניקה, נלמד איך מתאמנים עליהם נכון וכיצד מפיקים מהם תועלת. בנוסף, נלמד מספר תרגילי טכניקה כדוגמא.
בשיעור זה נכיר את הפרזות המוזיקליות, נבין במה הן מוסיפות לחוויה המוזיקלית ונלמד כיצד ליישם את הטכניקה הנדרשת. בנוסף נכיר את קשת הלגטו אשר עוזרת לנו בזיהוי הפרזות.
בשיעור זה נכיר את טכניקת הסטקטו - הנגינה הקופצנית. נלמד שיטות שונות ליישום שלה ונגלה כיצד היא מסומנת על גבי התווים.
בשיעור זה נכיר את קשת החיבור אשר תאפשר לנו לנגן תווים ארוכים יותר מהשלם ואף לחבר צלילים בין תיבות, דבר שלא ידענו כיצד לעשות עד כה.