כמה פעמים קרה לכם שניגנתם שיר ונתקלתם באקורד שאתם לא יודעים איך לנגן אותו? למי זה לא קרה... אז הפתרון הקל הוא להשתמש במילון אקורדים, או לחפש בגוגל, לראות איפה צריך ללחוץ וכך ללמוד את האקורד. פשוט, נכון? ממש לא.
מסתבר שיש יותר מ-5000 אקורדים שונים! אז לנסות לזכור את כולם בעל פה, זה בלתי אפשרי, ולרוע המזל מילוני האקורדים לא מכסים את כל האפשרויות, שלא לדבר על זה שלא תמיד יש לנו מילון אקורדים בשלוף. אז מה עושים? לומדים לבנות אקורדים!
כשלומדים איך בונים אקורדים, בעצם לומדים איך לנגן כל אקורד שבעולם, בלי מילון אקורדים ובלי שום עזרה. קסם? לא ממש. מסתבר שלאקורדים יש חוקיות, ויש היגיון, וברגע שלומדים את החוקיות, בניית אקורדים נעשית קלה ופשוטה!
אז אתם מוזמנים להצטרף אלינו למיני קורס בנושא בניית אקורדים, שבסופו גם אתם תדעו לבנות ולנגן כל אקורד שתתקלו בו!
בהצלחה!
לפניכם הסילבוס של הקורס, מומלץ להתחיל מהשיעור הראשון ולהתקדם לפי הסדר!
לחצו כאן כדי להתחילבשיעור הזה נדבר בקצרה על מה שאנחנו הולכים לעשות בקורס, למי הוא מיועד או במילים אחרות - תיאום ציפיות. שנתחיל?
בשיעור הזה נלמד לבנות את שני האקורדים הבסיסים והחשובים ביותר, האקורד המינור והאקורד המזו'ר. האקורדים האלו ישמשו אותנו בבניית שאר האקורדים אז ממש מומלץ לא לפספס את השיעור!
בשיעור זה נלמד איך בונים את האקורד 7, אקורד מאוד נפוץ שיוצר מתח וציפייה, ולאחר מכן נלמד את האקורד המז'ור שבע, שהוא קצת פחות נפוץ, אבל גורם לכל אקורד להשמע פשוט נפלא.
מי ביקש אקורדים מוקטנים ולא קיבל? בשיעור זה נכיר את שלושת סוגי האקורדים המוקטנים: החצי מוקטן, המוקטן והמוקטן שבע.
בשיעור הזה נכיר את האקורד תשע ואד תשע, שני אקורדים שניתן למצוא המון במוזיקת הג'אז - אקורדים שפשוט שמוסיפים המון צבע!
בשיעור זה נכיר את האקורדים המושהים, אלו אותם אקורדים שיוצרים סוג של השהייה הרמונית וציפייה למשהו שיבוא. אז אם רציתם לבנות אקורדים שיש בהם 4 או 2, זה השיעור בשבילכם!
בשיעור זה נלמד איך בונים את האקורד חמש - שהוא אחד האקורדים המוזרים ביותר שנפגוש, וזאת משום שיש לו שני צלילים בלבד! לאחר מכן נכיר את האקורד שש, שנותן צבע מיוחד לכל אקורד שהוא מתווסף אליו.
טוב, האקורדים האחת עשרה והשלוש עשרה הם אקורדים שכמעט ולא נפגוש במוזיקה קלה, והם מורכבים ועשירים במיוחד. למי שרוצה להכיר אקורדים של ג'אז - זה המקום בשבילו!
בשיעור הזה נכיר אקורדים שבהם הדרגה החמישית משתנה וכך נוצרים לנו האקורד המוגדל, והאקורד הבמול חמש.
עוד ועוד אקורדים מוזרים שפוגשים בעיקר במוזיקה מתקדמת יותר, אבל שממש כדאי להכיר על כל "צרה" שלא תבוא. והפעם האקורד הדיאז תשע והבמול תשע.
בשיעור הזה נכיר את כל אותם מקרים בהם הבס של האקורד הוא לא הדרגה הראשונה שלו. נשמע מסובך? ממש לא.
בשיעור זה נכיר את נושא ההיפוכים, ונלמד שלכל אקורד מספר צורות לנגינה, על פי מספר הצלילים שיש בו. סופר מעניין, וסופר חשוב כשאנחנו מסתכלים על נגנים אחרים ומנסים להבין אילו אקורדים הם מנגנים.
במסגרת הקורס אנחנו לא דנים לעומק בנושא הסולמות, אך בכל זאת, לא ניתן לדבר על אקורדים בלי להבין את ההקשר שלהם לסולמות שעליהם כל השירים והיצירות מתבססים. שיעור תאורטי - הנה אנחנו באים!