לחצו כאן כדי להתחיל

בית הספר הדיגיטלי הראשון
ללימוד פסנתר, גיטרה, יוקלילי ופיתוח קול ברשת

מתחילים בגיטרה | 24/09/2019

איך קונים גיטרה יד שנייה?

איפה קונים גיטרה יד שנייה?

האינטרנט מלא בגיטרות, אם באתרים של יד שנייה או בקבוצות בפייסבוק שמוכרות כלי נגינה. המבחר גדול, המחירים נמוכים, וכל מה שנשאר זה ללכת ולקנות, אבל לפני שקונים, כדאי לדעת כמה דברים כדי לא לעשות טעויות, ובשביל זה אנחנו כאן עם המדריך לקניית גיטרה יד שנייה!

 סוגי הנגנים השונים

דבר ראשון נפריד בין שני סוגים של נגנים. יש נגנים מתחילים שקונים את הגיטרה הראשונה שלהם, ויש נגנים מתקדמים שכבר קנו לפחות גיטרה אחת בחייהם. הבדל ביניהם הוא עצום. לנגן שקונה את הגיטרה הראשונה שלו, יהיה קשה מאד לדעת איזו גיטרה באמת מתאימה לו, כלומר, איזה סאונד הוא אוהב, איזה גשר מתאים לו, עד כמה האקשן צריך להיות גבוה או נמוך וכו'. ככל הנראה הוא גם לא מכיר את כל המושגים האלו. לכן, עדיף לנגן המתחיל ללכת על גיטרה פשוטה, בהמשך תמיד אפשר להשתדרג. מהצד שני, הנגן שקונה את הגיטרה השנייה שלו ומעלה, כבר יודע הרבה יותר טוב מה הוא מחפש, הוא יכול במספר דקות של נגינה על הגיטרה, לדעת אם הגיטרה מתאימה לו, או לא.

 יד שניה – כן או לא?

קנייה של גיטרה יד שנייה מאפשרת חסכון כספי משמעותי בהשוואה לקניית גיטרה חדשה. אבל, לנגנים מתחילים החסכון הכספי הוא קטן, כי מלכתחילה גיטרה פשוטה עולה רק כמה מאות שקלים, כך שהחיסכון בקניית יד שנייה אינו משמעותי במיוחד. מצד שני, כאשר מתקדמים בנגינה, ומגיעים לשלב שיש טעם לרכוש גיטרה מקצועית שעולה אלפי שקלים, כאן החסכון הכספי יכול להיות הרבה יותר משמעותי וכדאי.

 איזה דגם גיטרה לבחור?

התשובה היא שאין תשובה. גיטרה זה כלי נגינה די קל לייצור, למעשה כל אחד יכול לייצר גיטרות. יכול מאוד להיות שגיטרה עם שם מותג חזק, שכולם מכירים, תשמע ותרגיש הרבה פחות טוב מגיטרה סינית עם שם לא מוכר. לכן, אין סיבה להיצמד למותגים, יותר חשוב ללכת עם האוזן שלכם, הידיים שלכם והלב שלכם. מה שכן, ברגע שיש לכם את שם הדגם המועדף, תמיד כדאי לחפש אותו באינטרנט ולראות את המחיר שלו, ורק כדי לוודא שקיבלתם מחיר הגיוני.

 מה לבדוק לפני שקונים?

יש כמה בדיקות שכדאי לעשות לפני שקונים גיטרה, תיכף נפרוש אותן לפניכם. כדאי לדעת שבאופן כללי שכמעט כל פגם שתמצאו אפשר לתקן, ופגמים הם לפעמים דבר דווקא חיובי כי הם עומדים לזכותכם במיקוח על המחיר. אבל, במידה ומדובר בגיטרה זולה, יכול מאד להיות שהתיקון יעלה יותר מהגיטרה עצמה, ואז כנראה שעדיף לוותר עליה.

  1. נגנו על הגיטרה. בדקו שהגיטרה נוחה לכם ונעימה לנגינה. גיטרות מגיעות בהמון סגנונות וצורות, יש הבדלים עצומים בין גיטרה לגיטרה. צריך לוודא שהגיטרה נוחה ולא מעייפת לנגינה. אם הגיטרה לא נוחה, לא לקנות.
  1. . חפשו סדקים ושברים. לא שריטות קטנות בעץ, אלא סדקים אמיתיים ואפילו שברים בגיטרה. הסדקים והשברים עלולים להתרחב עם הזמן ולגרום לצרות צרורות. קחו בחשבון שלרוב מדובר בתיקונים לא זולים, לכן ברוב המקרים עדיף לוותר, אלא אם הגיטרה באמת באמת כבשה את ליבכם, ואז אולי שווה לקחת את הסיכון.

  2. חפשו סימני חלודה. אם תמצאו חלודה על המיתרים או על הפרטים (הפסים האלו שעל הגיטרה) זה לא נורא כל כך ואפשר להסיר אותה. לעומת זאת, חלודה במפתחות הכיוון, או בגשר, או בפיקאפים של גיטרה חשמלית, זה כבר סימן פחות טוב ואולי עדיף לוותר על הגיטרה.

  1. בדקו את מפתחות הכיוון. בדקו שהמפתחות ניתנים לסיבוב בקלות, ללא קושי או מאמץ ניכר. באופן עקרוני אפשר לשמן אותם, אבל כאשר יש חלודה והמפתחות לא מתוחזקים, הם יכולים יום אחד פשוט להישבר, לכן כדאי לבדוק.
  1. בדקו את האקשן. האקשן של הגיטרה הוא המרחק בין המיתרים לצוואר של הגיטרה. אופן הבדיקה: מחזיקים את הגיטרה באוויר, מוודאים שהמרחק בין המיתרים לגיטרה הוא אחיד לאורך כל הגיטרה. לא קל לראות את זה, אבל צריך לנסות. באופן כללי, אנחנו רוצים לוודא שהצוואר ישר והגיטרה לא עקומה.
  1. בדקו את האלקטרוניקה של הגיטרה. בגיטרות מוגברות יהיו לכם כפתורים שונים על הגיטרה וכבל שמגיע למגבר. מומלץ לשחק קצת עם הכפתורים ולראות אם הם יוצרים רעשי לוואי לא רצויים. תקלות כאלו קל לרוב לפתור, אבל גם זה שיקול שצריך לקחת בחשבון בבדיקת מצב הגיטרה.

להתמקח להתמקח להתמקח

אחרי שבדקתם הכל יש עוד כמה דברים שצריך לא לשכוח:

  1. להתמקח על המחיר – ככל הנראה קיבלתם מחיר גבוה ותמיד אפשר לנסות להוריד אותו.
  1. הרבה פעמים אנשים מוכרים את הגיטרה כי הם פורשים מלימוד הנגינה. במקרים כאלו, אפשר לנסות לבקש את כיסוי הגיטרה, הסטנד, כבלים, מטרונום, טיונר, אפילו את המפרט, כחלק ממחיר העסקה, או בתוספת סמלית, במידה ואין לו צורך בהם כמובן.

 

זהו. אם יש לכם המלצות נוספות בכל מה שקשור לקניית של גיטרה יד שנייה, או שאלות לגבי דגמים ספצפיים, תכתבו לנו בתגובות, אנחנו עונים בכיף ושיהיה אחלה יום!

הוסיפו תגובה חדשה

שמור בדפדפן זה את השם, האימייל והאתר שלי לפעם הבאה שאגיב.

פוסטים נוספים

תמיד רציתם לדעת איך לכוון גיטרה? המדריך לכיוון גיטרה!

הקדמה ברוכים הבאים למדריך לכיוון הגיטרה של האתר נגינה! אחד הדברים שכל גיטריסט חייב ללמוד כבר בתחילת הדרך זה איך ...

המשיכו לקרוא
איך מכוונים גיטרה

איך כיוון הגיטרה הגיע לעולם? ולמה הוא דווקא כזה?

הגיטרה היא כלי מיתר שקיים מזה מאות שנים והוא אחד מהכלים הפופולריים ביותר בעולם כיום. אחד ההיבטים החשובים ביותר בנגינה ...

המשיכו לקרוא
גיטרה

שיעורי גיטרה לחרדים? ועוד על גיטרה חשמלית? ראיון מיוחד עם ברק גרוסברג.

ברק גרוסברג הוא איש מבלבל. מצד אחד הוא גיטריסט רוק נצר למשפחת רוקיסטים חילונית מתל אביב שמגיל אפס מתחכך עם ...

המשיכו לקרוא
ברק גרוסברג גיטרה חשמלית

לימוד אקורדים לגיטרה

אחד הדברים שכל נגן גיטרה לומד ממש בשלבים הראשונים של לימוד הנגינה על הגיטרה, זה לנגן אקורדים. למעשה, לימוד אקורדים ...

המשיכו לקרוא
האקורד Em

מהו האקורד הקל ביותר בגיטרה?

תמיד רציתם לדעת מהו האקורד הקל ביותר בגיטרה? האמת, כנראה שלא אבל משום מה שואלים אותנו את השאלה הזו מדי ...

המשיכו לקרוא

איך בוחרים גיטרה ראשונה?

שלום לכל הגיטריסטים והגיטריסטיות לעתיד!  שואלים אותנו הרבה פעמים איך לבחור את הגיטרה הראשונה, איזה סוג מומלץ, האם כדאי דגם ...

המשיכו לקרוא
גיטרה

מיני קורס חדש – פריטות רוק לגיטרה!

איזה כיף! עוד מיני-קורס חדש עלה לאתר! והפעם פריטות רוק סופר סופר שימושיות לגיטרה! אז אם יש לכם גיטרה, ולא ...

המשיכו לקרוא
כוכב מנגן בגיטרה - מצוייר

מתנות שכל נגן גיטרה היה רוצה לקבל

כל מי שמכיר גיטריסטים יודע שגיטריסטים אוהבים גיטרות. כל גיטריסט רוצה שתהיה לו גיטרה קלאסית, וגם אקוסטית, וגם חשמלית, וכשיש ...

המשיכו לקרוא
מתנה מהאתר נגינה

איך בוחרים כיסא לגיטרה?

האם יש צורך בכיסא מיוחד לגיטריסטים? מסתבר, שלרוב הגיטריסטים אין כיסא מיוחד והם פשוט יושבים על כל כיסא שמזדמן לדרכם, ...

המשיכו לקרוא
גיטרות קלאסיות

מאיזה גיל אפשר להתחיל לנגן על גיטרה?

כדי לענות על השאלה הזו אנחנו צריכים לדבר על שלושת האתגרים הגדולים שיש לכל נגן גיטרה:  שלושת האתגרים של כל ...

המשיכו לקרוא
ילד עם גיטרה