צרו קשר: 058-7916656
השיעורים הראשונים בקורס פתוחים לכולם ואנחנו מקווים שנהניתם מהם!
מהשלב הזה, יש לרכוש מנוי כדי להמשיך לצפות בשאר השיעורים.
שיעור 1 - הקדמה
בשיעור זה נפגוש את יקיר המורה לפסנתר שיספר לכם על הקורס באופן כללי, מה נלמד ומה תוכלו להפיק מהקורס. נדבר על מלודיה, הרמוניה וקצב, ונראה כיצד ליווים שונים יכולים להשפיע על האופי של השיר. בנוסף נדבר על האופן שבו יש לתרגל יחד עם הקורס (חוברת העבודה שלנו והתרגילים השונים), ועל האופן שבו אפשר להעזר בנו לכל שאלה. לקראת סיום השיעור נכיר את הצליל הראשון שלנו: הצליל C, נלמד איפה הוא נמצא בפסנתר, ונכיר את האופן שבו כל אצבע מקבלת מספר משלה. וזה רק שיעור ההקדמה... הולך להיות המון כיף!
שיעורים קשורים
תוכנית הקורס02
שיעור 2 - צלילים וקצב
בשיעור זה נגדיר את המושג קצב ונדבר על ההקשר שלו לליווי שירים בפסנתר. נדבר על ספירה של פעמות ומשכי צלילים ולתרגול יחכו לכם 6 תרגילי קצב לפסנתר שהם לא קשים אבל חשובים מאוד להמשך! בהצלחה!
03
שיעור 3 - אקורד? כן אקורד!
בשיעור זה נכיר את שאר שמות הצלילים שעל גבי הפסנתר, נלמד מה זה אקורד, נבין איך האקורדים מתקשרים לשירים ולנגינה על פסנתר, נכיר את האקורד הראשון שלנו: האקורד C, נדבר על חילופי אקורדים ונחבר את נושא הקצב לנושא האקורדים. לתרגול יחכו לכם 3 תרגילים שאחריהם תהיו אלופים בנגינת האקורד C. לכו להתאמן!
04
שיעור 4 - שיר ראשון! שיר ראשון!
בום. בשיעור הזה אנחנו מפילים פצצה ולומדים לנגן את השיר הראשון שלנו על הפסנתר! כן כן, די לתרגילים, הגיע הזמן לנגן שיר של ממש! לשם כך נלמד אקורד חדש, את האקורד G, נתרגל מעברים בין שני האקורדים שלמדנו ונלמד לנגן את השיר המעולה סאלאם של מוש בן ארי ולהקת שבע! הולך להיות כיף! בהצלחה!
05
שיעור 5 - יד שמאל
בשיעור זה יד שמאל סוף סוף תיכנס לעניינים. נלמד מהו שורש האקורד (ספולייר: יד שמאל תהיה אחראית עליו), ונלמד איך מנגנים אקורדים מלאים על הפסנתר. נשתמש במידע החדש כדי לסיים את לימוד האקורדים C ו – G, ונלמד אקורד חדש: את האקורד F! כתרגול יחכו לנו שירים של ממש כמו הגלשן שלי של דני סנדרסון, אצא לי השוקה, The lazy song של Hey Jude, Bruno Mars של הביטלס, בוב מארלי, שירי פורים ושיר יום הולדת. מלא מלא שירים = כיף גדול!
06
שיעור 6 - ליווי
בשיעור זה נלמד את ליווי הפסנתר הראשון שלנו, בכל זאת, אנחנו בקורס ליווים נכון? הליווי הוא פשוט (שורש ואז אקורד) אבל מאוד מאוד שימושי ונשמע מצויין. כדי לא לסבך את העניינים יותר מדי החלטנו להשתמש בשירים שכבר למדנו כך שנתרכז בליווי עצמו ולא בלימוד השירים. נחמדים אנחנו נכון?
07
שיעור 7 - רה מז'ור? פה מינור!
בשיעור זה נדבר על אקורדים מינוריים ומז'וריים, נבין מה ההבדל ביניהם ונכיר את האקורד המינורי הראשון שלנו בפסנתר: אקורד Am. כתרגול לקחנו שירים של אתניקס, שלמה ארצי, החברים של נטאשה, משה פרץ, סטטיק ובן אל תבורי, ריטה, הדג נחש, אייל גולן, ג'יימס בלאנט, בוב מארלי, אלפאוויל, הביטלס, ומלא מלא דברים טובים כך שכל אחד ימצא משהו שהוא אוהב!
08
שיעור 8 - הלחנה א'
בשיעור הזה, ניישם את כל מה שלמדנו עד עכשיו (האקורדים והליווי על הפסנתר) כדי לנסות לעשות משהו חדש – להלחין את השיר הראשון שלנו! כן כן, מה שלמדתם עד עכשיו מספיק בהחלט כדי להלחין שיר של ממש. מוכנים להתחיל?
09
שיעור 9 - אקורדים חדשים
השיעור הזה, הוא שיעור בזק, שבו אנחנו בבת אחת לומדים את האקורדים המינוריים Em ו – Dm. אלו שני אקורדים שהם מאוד נפוצים בנגינה על פסנתר ויפתחו בפנינו עולם של המון שירים לאימון. כרגיל המבחר גדול (מאריק אינשטיין דרך אריאל זילבר ועד עומר אדם) כך שכל אחד יוכל לבחור את השירים שהוא הכי מתחבר אליהם. בהצלחה!
10
שיעור 10 - קריאה מהדף
בשיעור הזה נדבר על קריאת אקורדים מהדף, ניתן טיפים לנגינה רציפה יותר בפסנתר ונדבר על אקורדים שנכנסים לפני או אחרי המקומות שהיינו מצפים להם. הולך להיות מאתגר אבל מאוד מאוד חשוב. בהצלחה!
11
שיעור 11 - דיאזים ובמולים - הקלידים השחורים
אם עד עכשיו ניגנו אך ורק על הקלידים הלבנים של הפסנתר, משיעור זה ואילך אנחנו מתחילים להשתמש בקלידים השחורים גם כן! נלמד איך סופרים מרווחים בין הקלידים השונים בפסנתר, נכיר את המושגים טון וחצי טון, נכיר את סימני ההתק: דיאז ובמול, נלמד מה כל אחד מהם עושה ואפילו הכנו לכם דף תרגול. הכי טוב דף תרגול.
12
שיעור 12 - גשם של אקורדים
בשיעור הזה נשתמש בכל מה שלמדנו בשיעור שעבר כדי להכיר אקורדים חדשים שבהם נשתמש בקלידי הפסנתר השחורים. נכיר את האקורדים E, Bb, A ו – Gm. ארבעה אקורדים בשיעור אחד... הקורס מתחיל לצבור תאוצה! מחכים לכם 6 תרגילים שיעזרו לכם להפנים ולזכור את האקורדים החדשים, ולאחר מכן, שירים שמשתמשים בהם. בהצלחה!
13
שיעור 13 - הפעמות
בשיעור זה נרחיב את ידיעותינו בנושא הקצב ונדבר על נושא הפעמות, אותן "פעמות לב" שמלוות אותנו לאורך כל הנגינה ומגדירות את הקצב הפנימי של השיר. נדבר על שירים במקצב של 4 פעמות ושירים במקצב של 3 פעמות ונלמד מדוע זה חשוב לספור את הפעמות בצורה נכונה. כתרגול הכנו לכם דף עבודה. מי ביקש שיעור תיאורטי ולא קיבל?
14
שיעור 14 - שלושה רבעים
בשיעור זה נתעמק בשירים שהם במשקל של 3 פעמות, ונלמד ליווי חדש, ליווי קלאסי שנמצא איתנו שנים על גבי שנים: ליווי הוואלס. למרבה ההפתעה ליווי זה מתאים לא רק ליצירות קלאסיות ולוואלסים של ממש, אלא גם לשירים עכשוויים! איך עושים את זה? כל הסודות יתגלו בשיעור...
15
שיעור 15 - עוד אקורדים חדשים
בשיעור זה נלמד שני אקורדים חדשים שהם מאוד נפוצים בפסנתר: האקורדים D ו – B. באמצעותם נוכל ללוות שירים נפלאים כגון ואיך שלא, ניצחת איתי הכל, היא לא יודעת מה עובר עלי, עוף גוזל, אני ואתה ועוד המון שירים אהובים!
16
שיעור 16 - ליווי #2 - ביטלס
בשיעור הזה נכיר ליווי שהוא אחד הליווים הנפוצים ביותר בנגינה על פסנתר ושיגרום לכמעט כל שיר שתבחרו להשמע סופר מקצועי! ליווי זה נקרא ליווי הנדנדה או ליווי ביטלס, בו נפרק את האקורד לחלקים ונשחק איתו באופן שפשוט יעשיר כל שיר. אם יש שיעור שבו פתאום תתחילו להשמע כמו מקצועני פסנתר אמיתיים, זה השיעור הזה. בהצלחה!
17
שיעור 17 - פדאל!
בשיעור זה נלמד מהו פדאל ההשהייה בפסנתר, מה הוא עושה, בשביל מה הוא טוב, מתי משתמשים בו ואיך משתמשים בו. השימוש בפדאל יוסיף נפח לנגינה וביחד עם הליווים שכבר למדנו נעשה עוד צעד בעולם הליווים והנגינה הפסנתרנית. בהצלחה!
18
שיעור 18 - התיאוריה שמאחורי
שיעור זה הוא שיעור תיאורטי. אם עד עכשיו למדנו את האקורדים בעל פה בלי לשאול יותר מדי שאלות, היום נלמד איך בעצם הגיעו האקורדים לעולם ומהי החוקיות שגורמת להם להיות כפי שהם. מעבר לעניין התיאורטי, ההבנה לגבי האופן שבו בונים אקורדים תאפשר לנו לבנות אקורדים בעצמנו שזה דבר מאוד שימושי. נלמד את נוסחת האקורד המז'ור, ואת נוסחת האקורד המינור ונקנח בתרגילים לבניית אקורדים. חשוב ומעניין!
19
שיעור 19 - טיפים לנגינת אקורדים מסובכים
בשיעור זה נמשיך ונרחיב על האופן שבו בונים אקורדים, אך בעוד שבשיעור הקודם למדנו את החוקיים "הרשמיים" היום נדבר על קיצורי דרך שיאפשרו לנו לבנות אקורדים בצורות הרבה יותר קלות ומהירות. נשמע טוב, נכון? קדימה לשיעור!
20
שיעור 20 - ליווי #3 - ארפג'יו
בשיעור של היום נכיר את אחד הליווים השימושיים ביותר בפסנתר: ליווי הארפג'יו. בליווי זה "נפרק" את האקורד וננגן את צליליו אחד אחרי השני ולא את כל צליליו יחד כפי שעשינו עד כה. אולי השינוי הזה נשמע לא משמעותי, אבל תסמכו עלינו שאותו הפירוק גורם לליווי להשמע שונה לגמרי מכל מה שלמדנו עד עכשיו...
21
שיעור 21- ליווי #4 - אומצה אומצה
בשיעור זה נלמד את ליווי ה"אומצה אומצה" שהוא בעצם סוג של הרחבה של הליווי הראשון שלמדנו. ליווי זה הופך כל שיר לחגיגה של ממש ויוצר שמחה וקופצניות בנגינה. בשביל לנגן את הליווי הזה נלמד נושא תיאורטי אשר נקרא "דרגות" ויד שמאל שלנו, לראשונה, תנגן צלילים נוספים מעבר לשורשי האקורד. מוכנים להפעיל את יד שמאל? צאו לדרך!
22
שיעור 22 - ליווי פום פם
בשיעור הזה נכיר את ליווי ה"פום פם" שזהו ליווי קצבי שמתאים להמון שירים ים תיכוניים ואחרים. הליווי הזה הוא קצת יותר מאתגר מהליווים הקודמים אז תתאמנו לאט ובסבלנות. בהצלחה!
23
שיעור 23 - היפוכי האקורדים
בשיעור זה נלמד מהם היפוכי האוקרדים ונגלה שכל אקורד בעל שלושה צלילים ניתן לנגן בשלוש דרכים שונות. שיעור זה מהווה הכנה לשיעור הבא בו נדבר על נושא ההולכה ההרמונית.
24
שיעור 24 - הולכה הרמונית
בשיעור זה נחדד את ההבנה שלנו לגבי תפקידה של ההרמוניה, נדבר על הולכה הרמונית נכונה שאינה מפריעה למלודיה ונלמד ליישם את היפוכי האקורדים שלמדנו בשיעור הקודם. מפחיד? לא באמת...
25
שיעור 25 - תוספת 7 לאקורד
מתי בפעם האחרונה ראיתם סרט מתח? הפעם נדבר על מתחים במוזיקה, ונלמד את האקורד המרובע הראשון שלנו (כלומר אקורד בעל ארבעה צלילים) - האקורד 7. יהיה מותח!
26
שיעור 26 - ליווי ארפג'יו בשתי ידיים
המון המון זמן לא למדנו ליווי חדש לכן הפעם נרחיב את ליווי הארפג'יו שאנחנו מכירים ועל ידי פיצול האקורד בין שתי הידיים ניצור ליווי חדש, יפיהפה וסופר שימושי!
27
שיעור 27 - מהו הבס
בשיעור זה נרחיב את ידיעותינו על הבס ונכיר את התפקיד הכפול שלו, הן בהקשר ההרמוני (שורשי האקורד) והן בהקשר הקצבי שלו. יהיה מעניין, ויכין אותנו לליווים הבאים בהם הבס יהיה יותר ויותר דומיננטי!
28
שיעור 28 - ליווי סטרייט אייטס
בשיעור הזה נכיר סוג ליווי חדש אשר נקרא "סטרייט אייטס". ליווי זה מתאים במיוחד לשירי רוק ותפקיד הבס בו דומיננטי במיוחד. תנו בראש!
29
שיעור 29 - מז'ור 7
בשיעור זה נכיר את האקורד המרובע השני שלנו" המז'ור שבע. אקורד זה נותן צבע מאוד ייחודי להרמוניה ואתם פשוט חייבים להכיר אותו!
30
שיעור 30 - סיכום
בשיעור זה, השיעור האחרון בקורס, נסכם את כל מה שלמדנו, וניתן טיפים נוספים שניתן לבצע כדי להמשיך ולהשתפר בנגינה.
החשבון שלך מוקפא לבקשתך.
האם ברצונך להפשיר אותו ולהמשיך להשתמש במנוי?
שימו לב שניתן להקפיא את המנוי רק פעם בשלושה חודשים!
תודה על ההרשמה!
עכשיו כל מה שצריך זה ללחוץ על הלינק שקיבלת למייל שלך, ולהמשיך לנגן!
למה לרוץ כל כך מהר קדימה?
קודם כל כדאי לעבור על השיעורים הקודמים...
צריכים עזרה? אנחנו זמינים בטלפון 058-7916656.