מתחילים בפסנתר | 31/10/2017
אז החלטתם ללמוד לנגן על פסנתר או אורגנית, ואתם תוהים לעצמכם איך לבחור את המורה לפסנתר הנכון עבורכם, או במקרה של הורים לילד, את המורה הנכון ביותר לילדכם?
בדיוק בשביל זה הכנו לכם את המדריך הבא. שימו לב שבכל פעם שאנחנו כותבים פסנתר או מורה לפסנתר, הכוונה היא גם לאורגנית.
לפני שאנחנו מתחילים, שימו לב לכך שאנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהמטרה שלכם היא בסופו של דבר לדעת לנגן על הכלי לצרכי הנאה, העשרה, ולקבל סוג של יכולת שתלווה אותכם במהלך חייכם. במידה והמטרה שלכם היא להפוך לנגנים מקצועיים, נגני קונצרטים בעלי קריירה מוזיקלית, מדריך זה פחות מתאים עבורכם.
מורה פרטי לפסנתר ניתן למצוא באתרים האינטרנטיים הרלוונטים, פשוט חפשו בגוגל "מורה לפסנתר בפתח תקווה", ותגיעו לאתרים שמרכזים רשימות של מורים. בנוסף אפשר להגיע למורים דרך המתנ"ס או הקונסרבטוריון המקומי (חפשו בגוגל לדוגמא: קונסרבטוריון רחובות). לא צריך להגיע פיזית למורים ולמקומות האלו בשביל הבירור הראשוני, שיחת טלפון תעשה את העבודה.
טווח המחירים לשיעור פסנתר פרטי נע בין 75 ל 250 ש"ח לשיעור. הפער הגדול נובע ממקצועיות המורים השונים, ההשכלה שלהם, הרקע המוסיקלי שלהם וכיו"ב. ככלל אצבע, למתחילים, אנחנו נוטים להמליץ שלא ללכת על האופציות היקרות. למה? קראו את הסעיף הבא.
יש כל מני מורים לפסנתר. חלק מהם נגני קונצרטים ברמה עולמית, וחלק מהם, איך נאמר, יכולים לנגן בבית הקפה הפינתי שירים פשוטים ולא הרבה יותר מזה. ככלל, ככל שהמורה לפסנתר יותר מדופלם (תארים מתקדמים מאוניברסיטאות למוזיקה ברחבי העולם), כך המחיר יהיה גבוה יותר.
מה שכן, עבור נגן מתחיל, הרבה מאוד פעמים זה לא ממש משנה אם מי שמלמד אותו הוא מורה לפסנתר ברמה הכי גבוהה, או מורה לפסנתר "פשוט", הבסיסים הם לרוב אותם בסיסים, ואז עלול לקרות מצב בו בעצם יוצא שאנחנו משלמים יותר, על אותו הדבר. כמובן שלמורה לפסנתר מנוסה יש ערך מוסף, ובשלבים מתקדמים יותר הם הכתובת הנכונה ביותר, אבל למי שההוצאה הכספית היא משמעותית (ולרובנו היא כזו), אפשר בהחלט בשלבים הראשונים להסתפק במורה לפסנתר שהוא פחות מקצועי.
אולי היינו צריכים להתחיל עם זה, כי הכימיה בין המורה לפסנתר ובין התלמיד שלו היא הדבר החשוב ביותר בלימוד נגינה בשלבים הראשונים. המורה לפסנתר שלכם צריך לגרום לכם לרצות לנגן, להתאמן ולהשתפר. שיעור אצל המורה צריך להיות חוויה כיפית שמחכים לה כל השבוע. הדבר הזה נובע ממערכת היחסים שלכם עם המורה. אם אין ניצוצות, והכימיה לא טובה, רוב הסיכויים שתוך זמן קצר תפרשו, וההשקעה הלכה. חשוב חשוב חשוב, להינות כבר מתחילת התהליך. אז אם אין כימיה עם המורה, פשוט חפשו מורה אחר.
המינון המקובל של שיעורים הוא פעם בשבוע, למרות שאם זה אפשרי מומלץ גם פעמיים בשבוע (אנחנו יודעים, לרוב זה לא מתאפשר כלכלית). משך השיעור נע בין 45 דקות לשעה, שבפועל אין לאקסטרה 15 דקות האלו משמעות של ממש, והן לא צריכות להיות קריטריון בקבלת החלטה לגבי מורה. 45 דקות זה מספיק בהחלט.
למיקום יש חשיבות מרובה. בגדול יש שתי אופציות: או שאתם תגיעו למורה, או שהמורה יגיע אליכם. לרוב, המחיר של מורה לפסנתר שמגיע אליכם יהיה גבוה יותר ממורה שאתם מגיעים אליו (מישהו צריך לשלם על הזמן שהוא משקיע בהגעה אליכם, דלק, חנייה וכו). כמובן שהרווח מכך שמורה מגיע אליכם, הוא עניין של נוחות וחסכון בזמן. לכל אחד השיקול שלו. מה שכן, אם אתם מחליטים להגיע למורה לפסנתר, הקפידו שהמורה יהיה באיזור מגוריכם (אם אפשרי). מהניסיון שלנו, להגיע פיזית למורה לפסנתר שגר רחוק מכם, הופך בשלב מסויים לתיק כבד, פוגע במוטיבציה ועלול לבביא לפרישה יחסית מהירה מלימודי הפסנתר.
בשלבים הראשונים של הלימוד, למידה דרך קבוצות היא פחות אידיאלית מלמידה פרטנית, הסיבות ברורות, יחס אישי, וכו'. מה שכן זה יכול להביא להוזלה משמעותית במחיר. אז רק אם אין ברירה, לכו על זה.
לימוד דרך האינטרנט מתאים לחלק גדול מהאנשים אך לא לכולם. היתרונות שלו ברורים, הנוחות של הלימוד דרך הבית, היכולת לקחת יותר משיעור אחד בשבוע, השליטה בכמות ובקצב השיעורים, היכולת לבחור מה רוצים ללמוד וכמובן, מחיר נמוך בהרבה, עד 90% יותר נמוך, ממחיר של מורה פרטי לפסנתר . החיסרון הבולט הוא שיש פחות יחס אישי, והלמידה היא ברובה למידה עצמית.
אצלנו באתר נגינה, אתם מוזמנים לנסות את קורס הפסנתר למתחילים שלנו, השיעורים הראשונים הם ללא עלות (ככה שאתם יכולים להתחיל בלי שום התחייבות), ובמידה וזה מתאים ומצליח לכם, להמשיך ללמוד איתנו את כל הקורס והקורסים הנוספים. אצלנו, למרות שהלימוד הוא אינטרנטי, צוות המורים שלנו זמין תמיד במייל ובטלפון לשאלות תלמידים, כך שתוכלו להינות מכל העולמות, גם מחיר נמוך, גם יכולת ללמוד כמה שרוצים מתי שרוצים, וגם תמיכה ועזרה מהמורים שלנו. רק מה שחשוב, זה שתהיה לכם כימיה עם המורה, שיהיה לכם כיף לצפות בסרטונים שלו. אז בואו תנסו:
שיהיה בהצלחה!
הוסיפו תגובה חדשה
פוסטים נוספים
מתחילים בפסנתר | 29/09/2024
איך לשפר את קריאת התווים שלי?
קודם כל, אף אחד לא נולד עם היכולת לקרוא תווים ויש שיטות בדוקות איך לשפר את היכולת הזו. כאן אנחנו ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 08/02/2024
מהו האקורד הארוך ביותר בפסנתר?
מי אמר שאלה מוזרה ולא קיבל? כאן, באתר נגינה, אנחנו מקבלים מאות שאלות מהתלמידים שלנו, ורובן שאלות מאוד טובות, ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 30/10/2023
שאלות ותשובות – שיעורי פסנתר!
והפעם, גל עונה על כל השאלות הנפוצות לגבי שיעורי פסנתר!
המשיכו לקרואכללי, מתחילים בפסנתר | 14/09/2023
קורס חדש באתר – פסנתר ואורגנית לשומרי מצוות!
עדכון משמח!לאור הצלחת קורס הגיטרה לשומרי מצוות, לאור בקשות רבות, העלנו קורס חדש לאתר: פסנתר ואורגנית לשומרי מצוות. מה זה ...
המשיכו לקרואכללי, מתחילים בפסנתר | 15/08/2022
45 יצירות קלאסיות שחובה להכיר, עכשיו בלימוד פסנתר
מעבר לזה שכוחה של מוזיקה קלאסית יכולה להוריד לחץ, להפעיל את החושים וכמובן לעורר יצירתיות, היא גם השפיעה רבות על ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 14/12/2020
מיני קורס חדש! איך בונים אקורדים בפסנתר ואורגנית!
כמה פעמים קרה לכם שניגנתם שיר ונתקלתם באקורד שאתם לא יודעים איך לנגן אותו? למי זה לא קרה… אז ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 27/09/2020
מיני-קורס חדש! הוצאת אקורדים מהשמיעה!
מכירים את זה שאתם שומעים שיר שאתם אוהבים, ואולי אפילו מצליחים לנגן את המנגינה הראשית שלו על הפסנתר או האורגנית, ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 27/07/2020
איך יודעים באיזו אצבע לנגן כל צליל בפסנתר?
הפעם אנחנו הולכים לענות על שאלה שנשאלנו פעמים רבות והיא: איך יודעים באיזו אצבע לנגן כל צליל בפסנתר? זו שאלה ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 18/07/2020
מיני קורס חדש – איך משתמשים באורגנית!
איזה כיף – מיני קורס חדש עלה לאתר! והפעם – איך משתמשים באורגנית? אורגנית היא סוג של מחשב משוכלל שיודע ...
המשיכו לקרואמתחילים בפסנתר | 08/12/2019
כמה קלידים יש בפסנתר ואורגנית?
הפסנתר הסטנדרטי נתחיל מהפסנתר, לפסנתרים סטנדרטיים ולפסנתרים חשמליים יש 88 קלידים. יש כמובן יוצאי דופן. יש פסנתרים עם 102 קלידים, ...
המשיכו לקרוא